pratbubblan.blogg.se

2014-09-17
20:54:25

En liiiten beskrivning av något mycket stort!

Sitter på en romantisk balkong i Barcelona. långt ifrån den mest romantiska. om man bara ska utgå ifrån utsmyckningen. för i Barcelona avlöser det ena "breathtaking" -momentet det andra. byggnader flera hundra år gamla. smala gator. höga hus. vackra uteplatser. gatulampor. träd. fontäner. ficktjuvar. turister. en jäktad spanjorska. en vilsen hund. en eller trehundra duvor. turiser med kartor. välklädda poliser. en spanjor med en Tapas-meny i handen som han vill att du ska komma och titta närmare på. en familj som kastar boll i parken. jämte trixar yoga tjejen som gör konster likt ingen annan. några meter bort står rastafari grabbarna och röker jointar och hoppar på en lina som är spänd mellan två vackra parkträd. bakom ser man bubbelmannen. han som gör såpbubblor åt barnen att jaga och drömma sig bort med. för några fattiga slantar som han samlar upp i en sliten hatt. där ligger en kyrka som Gaudi inspirerat till. där är en märklig samling stenar. undrar vad det liknar? ingen turst vet. men kameran blixar som allri förr. vackert. gammalt. svårt att ta in. vykort skrivs på stranden. till nära & kära. eller dom i mitt fall - till jobbet. unga som gamla. frimärket skulle införskaffas på postkontoret. ett postkontor liksom inget annat. ett jättevalv. med handmålat glas. färger från hela universum. en kinkig spanjor som säljer sins frimärken till mig..och muttrar priset på dom. "dumma turist".
vi tar en ny gata hem. hamnar vilse. nöjda med bedriften. för nu hamnade vi på ännu vackrare platser. ett gatustråk där endast den välbärgade har råd att riva ner en hylla inne i en butik. men vi låtsas. låtsas för en stund. att vi har råd att gå där. ser smycken , kläder & skor som får plånboken att känna sig undernärd och sämst i hela världen. vi förundras över hur bra en del i världen kan ha det. tar ett steg ut i Barcelonas september-värme. en kaffe på detta! och en bakelse som får ögonen att rulla ut & in. Yummie. snart midnatt. snart dags att göra oss vackra. glida ut i natten. känna pulsen. sänka en Sangria. eller tre. bli skrattiga och flamsiga. dansa sönder skinnet under klackskon. ha ont. men kul.
vandra hemåt med skrattet i halsen.
somna sent. vakna tidigt. göra om allt en gång till. och igen. svårt att bli mätt. jämt hungrig. på mera av Barcelona. glad vi valde just denna stad. jag & Ann. Denne vän. hon är bäst. älskar henne. rolig, spontan dissorienterad ibland, orienterad andra gånger, glad, galen, vacker både på utsida & insida. tack för du gör mitt liv till ett mycket njutbart sådant.

Barcelona. A place to remember.