pratbubblan.blogg.se

2014-07-27
20:10:17

En massa "varför" som ska besvaras och Wierd Al advises me not to :O

 
För att palla med värmen, flytten, ovisheten och det dåliga utbudet av bra långfilmer på kvällarna - så har jag försökt finna inspirationen att skriva ner något av allt det som trängs i min planet. Utan att lyckas. Det blir bara deppiga texter. Brev till min morfar. Texter om blötdjur som gått och lagt sig - tackat för sig - sagt tack och godnatt. Berättelser om hav som slutat dra in vågor. Stenar som i frustration har kastats ut i havet - i hopp om att aldrig behöva se dom på stranden igen. Helt enkelt skitdåliga texter. Så musikvideon på följande länk uppmanar mig att ta ett steg tillbaka och ge fullkommligt fan i skrivandet. Och istället sjunga med och bli sådär gladerligt hoppistuddsig till melodin och texten. Wierd Al går varm i bilen, i köket, och i mobilen. Fast denna spelas lite extra mycket just nu.

http://www.youtube.com/watch?v=8Gv0H-vPoDc

Dock tar jag risken att fortsätta skriva - trotts bristen på ett intressant eller givande innehåll. Det är alldeles för många "varför" helt enkelt ,som behöver få svar. Och svar får dom kanske. Eller inte. Vi får se. Häng med. Eller klicka vidare. Häll upp en long drink och släng dig i hängmattan - jag skriver oavsett.


VARFÖR?

Medans jag sitter fast i en seg flytt, har sargade ben, tömt kontot på månadens lön och svettas floder - så har jag svårt att förstå följande:

Varför gör ett getingstick mera ont - än hallonbuskar, nässlor och annat vasst tillsammans?
Hur kommer det sig att människor slår varandra på truten och kallar varandra för vänner - när dom ger sig ut på ett hoppande dansgolv?
Varför är jag brun i exakt en dag och sedan flossas jag och byter skinn likt en huggorm - medans andra flasha benen hela sommaren och kan ansöka till Top Model året ut, efter sommaren passerat?
Varför försvinner folk?
Varför rullar inga bra långfilmer på sommaren? Wild Thing foursome var det bästa på tv:n igår. Något av det mest horribla jag nånsin bevittnat.
Varför har jag ont i magen, när jag ständigt fyller på den med nya smoothisar som ska ge mig ännu mera energi att ta tag i denna eviga flytt?
Vart är logiken i att utvisa männsikor som bott i detta landet hela sina liv?
Varför får jag felmeddelanden på min dator hela tiden? Att den ska krasha - men den gör det aldrig?
Varför har jag gett mig in på att flytta när termometern snart spränger sig själv över trettio-strecket för tjugonde dagen i rad?
Varför klagar jag på värmen när det värsta jag vet är blåst och piskregn ?
Varför vill jag skaffa ett husdjur för första gången nånsin? En ettrig liten hund som viftar sönder mina ben med sin svans när jag kommer hem. Som heter Luna.
Varför känns det underbart spännande att åka till en plats utan hav - i september?

Som sagt - många "varför" som trängs just nu i ett överkokt utrymme, min såkallade hjärna. som ska vara funktionerat att fokusera på annat.

Frågan är VARFÖR jag har alla dessa  "varför" - i mitt liv just nu. Jag är ju mästarnas mästare på att stoppa ner dom i en liten potatissäck - knyta den hårt och placera den långt ner i jordkällaren. Och glömma bort den. Och när jag väl kommer ihåg den och återkommer till det djupa steniga och finurliga medeltidskylskåpet -så har dom oftast förvunnit av sig själva. Men nu känns dom så många - mina "varför" så jag måste få ner dom i en text. En text som kan upplevas obegriplig. Men ack så viktig att formulera och skapa.

Så jag tänker svara på dessa "varför" så gott som möjligt. Jag avskyr nämligen att återkomma till jordkällaren. Plus att Benjamin Syrsa har sagt att det är mindfullness att skriva. Att allt det som jag annars ska passa mig från att värdera - kan göras i mitt skriveri - utan att bli självdestruktivt. Han är klok Benjamin. Jobbig. Men klok.

 Det är samtidigt en skön känsla att ta tag i dessa omkringsvävande frågeställningar. Slippa ha dom hos bara mig. Ute i etern. Ute till allmän beskådning. Bedömning.

Ett varför som jag kan svara på är: detta med getingsticket. Menar - när jag rev upp benen kändes det totalt värt det. När getingen kom flygandes i en båge rakt ner under klänningen - för min farbror ville vifta väck den - kändes det mindre värt det. En halv flaska Salubrin och en massa tröstätande av GB-glass senare - så gör det fortfarande ont i armen. Så löjligt. Ett litet stick kan göra så jävla ont. Men hellre ont på utsidan än insidan. Varav jag inte är förskonad från något av det - men jag kan åtminstone skilja på vad som är vad. Något inte riktigt alla kan.

Varför folk slåss när dom ger sig ut i sommarnatten och ska ha kul tillsammans - och mitt under slagsmålet vräker ut ett "Jag trodde du var min polare för fan?" , är också svårt att ta sig till. Sett grabbar som gör vad som helst för varandras välmående under den gångna veckan. Riktiga vänner. Inga plastleksaker. Äkta vara. En sån du vill ha när allt går åt helvete och du behöver någon som tar ner dej på jorden och håller dej hårt - sålänge det behövs. Såna vänner. Inte den som slår upp läppen på dej för att du glott på fel brud i kebabkön inne på lokala gatuköket kl 02.00 under löningshelgen. Jag kan säga att min måltid satte sig som en klump i halsen den natten.

Varför jag ser ut som en skinnflådd orm och inte som en vacker gesäll på savannen kan jag också svara på. Jag är skapad sån. Kommer alltid vara sån. Kommer att dö sån. Glad fräknarna syns iallafall. Det är fina prickar det dära. "Sexiga" som en uttryckte sig i baren - samtidigt som kan klöktes efter kastat i sig en tequila.

Varför förvinner folk -  en fråga som jag kommer ta med mig till jordkällaren ikväll.

Varför betalar jag för kolla på tv? Det är bara skräp på den. Alltså på riktigt. Allvarligt. En film som handlar om tre brudar i bikini som skämtar om våldtäkt, alkohol och pengars värde är över toppen av saker som tv visar - som får mig att vilja paja platttv:n som jag kostat på mig.

Ont i magen - för smoothisarna har saknat den där lilla extra ingrediensen - glädjen att göra den. Jag har inte tryckt på on-knappen på flera dagar nu - utan att vilja klökas över innehållet i den. Jag behöver mina färska nässlor, maskrosblad och certifierade bananer. Men jag har mixat pulver med vatten och besprutade äpplen. Fy fan.

Vi fortsätter utvisa männsikor som bott här hela sina liv. Detta "varför" får trängas i potatissäcken ihop med varför männsikor förvinner. Obegripligt. Sannslöst. Så fruktansvärt. Väx upp Sverige! När du ligger där på stranden med dina friska barn, din nyupphällda kaffe Latte, din portabla bluetooth spelare och ditt största bekymmer är vilken fruktansvärt ful klänning Kim Kardashian hade på sitt brölopp  - fråga dej själv - hur vill jag att andra ska få leva sina liv? I en ovishet som du sponsrar till eller en hoppfullhet som du bidrar till - genom att rösta rätt i höst.

Min dator - mitt allt. Jag bryr mig faktiskt inte varför du aldrig krasha - bara ge fan i det - okey?

Varför jag valt att flytta under årtiondets varmaste sommar - är det "varför" som hänger efter mig som getingarna hänger efter saften och kanelbullen på stranden. Dum Dum Dum ide. Men hellre duscha tre gånger dagligen för att svalka mig själv än för att värma mig själv efter en snöstorm.

En hund. Ett varför. Luna känns mer som en verklighet idag. Än nånsin tidigare. Luna kommer lugna ner mig när jag känner mig stressad att hitta en karl som kan laga mat och gå långpromenader i solnedgången med mig. Haha. Luna snart är du min. VOFF!

Semestermålet som gick från olika stränder till inga alls. Jag kan bara säga att det känns superspännande. Varför vet jag inte riktigt. En strand var väl det enda måstet - på kravlistan. Men att inte veta vad som komma skall - känns bättre än kasta sten i havet. För det hade jag troligtvis gjort. Öknen kanske blir min nya metafor av bra platser att vända på stenar. Eller sätta sig på kaktusar och se ut som en igenkott i arslet.

En tafatt försök har nu gjorts, att besvara alla dessa "varför".
Inte vidare underhållande. Men vem sa att det ska vara det? Roligt kan vi ha imorgon.
Nu ska jag lyssna på Wierd Al.

Ha det gott.

& Be safe.